Hoe optimaliseer je jouw website voor Google Discover?

Als je gebruik maakt van een Samsung telefoon dan heb je deze functie vast al eens voorbij zien komen. En ook in je Search Console overzicht staat ‘Discover’ vermeldt. Het is een perfecte manier om (nieuwe) bezoekers naar je website te halen. Maar wat is Google Discover precies en hoe optimaliseer je jouw content voor deze functie? 

Wat is Google Discover? 

Google Discover is een functie van Google die content aanbiedt op basis van de interesse van gebruikers. Je krijgt hier alleen onderwerpen te zien die aansluiten bij jouw interesses (of waarvan Google denkt dat daar jouw voorkeur ligt). Het grote verschil met Google Search is dat je geen zoekopdracht hoeft in te voeren. Je krijgt sowieso een aanbod aan content voorgeschoteld. Dit zijn niet alleen teksten, maar kunnen ook video’s of podcasts zijn. 

Goed vindbaar zijn in Google Discover

Het is een geweldige manier om meer verkeer naar je website te krijgen. Bij veel websites zie je vaak in één keer een enorme piek aan verkeer ontstaan en vaak is dit ook nog eens een compleet nieuwe doelgroep. Heel interessant dus om eens mee aan de slag te gaan. Omdat Google Discover op een andere manier werkt dan Google Search, het toont immers content op basis van de interesse van de gebruiker en dus zonder zoekopdracht, is het optimaliseren voor Discover net wat latiger. Lastiger, maar niet onmogelijk. 

Hoe optimaliseer je jouw website voor Google Discover?

Om het maximale eruit te halen voor jouw website in Google Discover, kan je een aantal dingen doen. Hieronder vind je enkele tips om je tekst te optimaliseren voor Google Discover.

  1. Gebruik aantrekkelijke titels en beschrijvingen. De titel en beschrijving van je tekst zijn belangrijk voor Google Discover. Zorg ervoor dat je titel en beschrijving aantrekkelijk zijn en de aandacht van de gebruiker trekken. Maak gebruik van actieve en krachtige woorden en zorg ervoor dat de inhoud van je tekst goed overeenkomt met de titel en beschrijving.
  2. Focus op visuele content. Visuele content is erg belangrijk voor Google Discover. Zorg ervoor dat je afbeeldingen, video’s en andere visuele content van hoge kwaliteit zijn en goed aansluiten op de inhoud van je tekst. Het is ook belangrijk om de juiste alt-tags en titels aan je afbeeldingen toe te voegen, zodat Google deze goed kan indexeren.
  3. Maak gebruik van schema markup. Schema markup is een manier om gestructureerde gegevens toe te voegen aan je website. Dit helpt Google om je content beter te begrijpen en te indexeren. Maak gebruik van schema markup om je inhoud te categoriseren en te labelen, zodat Google deze kan koppelen aan de interesses van gebruikers.
  4. Zorg voor een goede gebruikerservaring. Een goede gebruikerservaring is essentieel voor Google Discover. Zorg ervoor dat je tekst goed leesbaar is en gemakkelijk te navigeren is. Maak gebruik van koppen, subkoppen en alinea’s om je tekst goed te structureren. Zorg er ook voor dat je website snel laadt en goed werkt op mobiele apparaten.
  5. Bied kwalitatieve en waardevolle inhoud. De kwaliteit en waarde van je inhoud zijn de belangrijkste factoren voor Google Discover. Zorg ervoor dat je tekst van hoge kwaliteit is en waardevolle informatie biedt voor gebruikers. Probeer nieuwe inzichten te bieden of informatie te presenteren op een manier die nog niet eerder is gedaan. Dit zal ervoor zorgen dat gebruikers geïnteresseerd blijven en terugkomen voor meer.

Om je tekst te optimaliseren voor Google Discover, moet je je richten op het bieden van kwalitatieve en waardevolle inhoud, zorgen voor een goede gebruikerservaring, gebruik maken van schema markup, focus leggen op visuele content en het gebruik van aantrekkelijke titels en beschrijvingen. Door deze tips te volgen kun je meer verkeer naar je website halen via Google Discover.

Google Discover vind je qua vindbaarheid in Google Analytics vaak terug bij direct verkeer en in Search Console bij de aparte tab ‘discover’. Wil je weten hoe jij de cijfers van jouw vindbaarheid echt goed kan lezen en analyseren? In de laagdrempelige en uitgebreide SEO in Business cursus leggen we je dat stap voor stap uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *