SEO voor Beginners: zo maak je jouw bedrijf vindbaar in Google

Beginnen met SEO is heel belangrijk voor de vindbaarheid van jouw bedrijf. Je wil immers altijd je droomklant bereiken, ook als je niet aan het werk bent. Door jouw bedrijf vindbaar te maken in de zoekmachine krijg je dat voor elkaar. Maar wat is SEO en waar begin je? In dit artikel leggen wij de eerste stappen SEO voor Beginners uit en vertellen we je hoe je jouw bedrijf vindbaar maakt in Google!

Ben jij die ondernemende heldin die het direct goed aan wil pakken en weet dat SEO de beste manier is om haar bedrijf te laten groeien? Dan gaat de praktische SEO voor Beginners cursus voor de perfecte eerste kennismaking zorgen!

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands vertaal je dat het makkelijkst als zoekmachineoptimalisatie. Een achterhaald begrip, maar daar komen we straks nog op.

Het doel van SEO is om jouw website waardevol te maken, dat Google jou als relevant beschouwt voor belangrijke zoektermen. Hoe beter jouw website geoptimaliseerd is, hoe hoger deze in de zoekresultaten verschijnt. Beginnen met SEO kan lastig zijn, omdat het overweldigend lijkt. Maar goed nieuws: SEO is geen rocket science. Je moet alleen weten hoe je het aanpakt.

SEO voor beginners: wat is de eerste stap?

Google gebruikt honderden, zo niet duizenden factoren om te bepalen welke websites bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Maar er is maar een regel die je echt moet onthouden:

Een blije bezoeker is een blije zoekmachine

die zin ga je nooit meer vergeten

Alles wat je op je website doet, moet in het teken staan van je bezoeker. Of het nou het kleurgebruik is, de plek van je menu of de titels die je aan je aanbod geeft. Het gaat erom dat de klant zich gezien, gehoord en begrepen voelt. Zo is het ook met de SEO-aanpassingen die je op je website doet. Hoe waardevoller je teksten, hoe langer bezoekers blijven hangen. Hoe langer bezoekers blijven hangen, hoe interessanter Google jouw site vindt. En dat zorgt er dan weer voor dat jij bovenaan komt in de zoekresultaten.

De eerste stap is dus jouw ideale klant serieus nemen en onthouden dat je jouw website niet optimaliseert voor Google, maar voor je doelgroep.

Waar moet je beginnen als je jouw website vindbaar wil maken in Google?

Het vormgeven van jouw droomklant is een hele belangrijke stap, maar je moet uiteraard ook flink aan de pak met je website. Je zal content moeten creëren, bestaande teksten aanpassen, routes aanleggen zodat je niet alleen bezoekers aantrekt, maar ook potentiële klanten. In de praktische (en zeer goed geprijsde) cursus SEO voor Beginners leren we je stap voor stap hoe je dat, helemaal zelf, voor elkaar krijgt.

Waar je sowieso aan gaat werken als je jouw bedrijf goed vindbaar wil maken in Google, is:

  • Goede zoektermen die passen bij jouw business: Goede zoektermen zorgen ervoor dat je jouw droomklant aantrekt. Het zijn de woorden die zij intikken in Google en die ervoor zorgen dat zij ook daadwerkelijk op jouw pagina uitkomen. Het vinden van goede zoektermen kan een behoorlijke puzzel zijn, maar het wordt een stuk makkelijker als jij weet wie jouw doelgroep is en waar jij ze het beste mee kan helpen.
  • Waardevolle (SEO-)teksten: Alhoewel je niet voor de zoekmachine schrijft, maar voor de mensen die jouw tekst lezen, is het wel handig dat Google begrijpt waar jouw tekst over gaat. Je kan de zoekmachine een handje helpen door de SEO-teksten goed op te bouwen en de zoektermen op alle belangrijke plekken terug te laten komen. (Als je dit artikel goed leest, dan krijg je al een mooi inkijkje in hoe dat werkt).
  • Een route voor de bezoeker van jouw site: Zoals we al een paar keer hebben gezegd, is een bezoeker op je website leuk, maar alleen dat brengt nog geen geld in het laatje. Is het belangrijk dat die persoon zo lang mogelijk op je website blijft. Of, nog beter, meteen overgaat tot conversie. Daarom begint het schrijven van een SEO-tekst ook met het bedenken wat het doel is en welke route de lezers kunnen bewandelen.
  • De technische staat van jouw website: De inhoud van je website is heel belangrijk, maar ook de technische staat doet er toe. Denk bijvoorbeeld aan de laadsnelheid, werkende link en goed leesbaar op mobiel.

Beginnen met SEO? Dat doe je hier

SEO kan in het begin overweldigend lijken, maar door stap voor stap de basisprincipes toe te passen, kun je jouw bedrijf beter vindbaar maken in Google. De SEO-School helpt je daarbij en laat je zien dat je al tijdens het proces de eerste resultaten kan opmerken. Wil jij beginnen met SEO? Start dan vandaag nog en kies voor de perfecte eerste kennismaking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *