Is mijn website minder goed vindbaar door Divi?

Is mijn website minder goed vindbaar door Divi? Dat is een hele goede vraag om jezelf te stellen voordat je aan de slag gaat met deze visual builder. Voorkomen is niet voor niets beter dan genezen.

Om goed gevonden te worden in Google moet je je aan een aantal spelregels houden. Een daarvan is dat je website technisch lekker in elkaar steekt. Denk hierbij aan kloppende links en een goede laadsnelheid, maar ook aan de indexeerbaarheid van jouw website. Is het voor Google überhaupt wel mogelijk om de website te doorzoeken? En in hoeverre heeft Divi invloed op het kunnen indexeren van jouw website?

Wat is Divi?

Om in te gaan op de vraag of Divi een website minder goed vindbaar maakt, is het eerst handig om te kijken naar wat het precies is.

Divi is een thema van WordPress met ontzettend veel visuele mogelijkheden. Hierdoor kan je helemaal losgaan wat betreft je lay-out en branding. Het is een zogeheten drag-and-drop systeem. Dit betekent dat je kan schuiven en slepen met blokken waardoor je relatief eenvoudig een unieke website kan maken.  

Minder goed vindbaar in Google

Iedere WordPress-website kan dus gebruik maken van Divi en zoals je leest, heeft het ook zeker veel voordelen. Toch kleven er ook best wel wat nadelen aan dit thema. Doordat het een kwestie is van slepen en vanwege de vele mogelijkheden in lay-out, drukt het thema vrij zwaar op je website. Het maakt gebruik van veel code waardoor het voor Google lastig is om alles te indexeren. Daarnaast maakt veel (extra) code je website langzamer, wat ook weer nadelig is voor je positie in de zoekmachine.

Het is dus zeker een mogelijkheid dat je website minder goed vindbaar is omdat je gebruik maakt van Divi. Wil je zeker weten of jouw website er ook last van heeft? Vraag dan een SEO-analyse aan.

Elementor als vervanging

Wil je wel de visuele mogelijkheden van Divi, maar niet de nadelen? Dan is Elementor een hele goede oplossing. Dit is geen thema, maar een page builder. Het zorgt ervoor dat je de website per pagina naar jouw smaak kan opmaken en inrichten en het voegt in verhouding weinig code toe. Wel is het een stuk ingewikkelder dan Divi en heb je voor de echt fijne add-ons, de betaalde versie nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *