Wat zijn brede zoektermen en waarom moet je ze gebruiken?

Brede zoektermen? Zijn er meerdere soorten zoektermen dan? De kans is groot dat je dit nu denkt, helemaal als je pas net kennismaakt met zoekmachineoptimalisatie. Gelukkig kan ik je makkelijk uitleggen wat brede zoektermen zijn en waarom je ze moet gebruiken!

Zoektermen

Zoektermen zijn woorden waarmee een Google-gebruiker zoekt en waarop jij gevonden wil worden. Als jij gespecialiseerd bent in maken van trouwfoto’s tijdens zonsondergang, maar je laat deze woordencombinatie nergens in de tekst terugkomen, dan is de kans heel klein dat jij hierop gevonden wordt. Wat je wel moet doen, is op de juiste plekken in je content vermelden hoe mooi een bruiloftshoot tijdens dit speciale moment van de dag kan zijn. Google weet nu waar jouw tekst over gaat en kan mensen die met deze zoekterm zoeken jouw kant opsturen.

Wat zijn brede zoektermen?

Dit zijn woorden die gerelateerd zijn aan de belangrijkste zoekterm. Het zijn niet alleen maar synoniemen, zoals rennen en hardlopen, maar ook combinaties van zoektermen waarmee mensen zoeken. 

Zie je wat ik hierboven heb gedaan? Ik beschreef een speciaal moment tijdens het maken van foto’s op twee verschillende manieren: trouwfoto’s en een bruiloftshoot. Ik heb het over hetzelfde, alleen het leest een stuk aangenamer dan wanneer ik in twee zinnen dezelfde woorden had gebruikt. Daarnaast verhoog je door de inzet van brede zoektermen ook de kans om goed te scoren in Google.

Wil jij nog veel meer weten over brede zoektermen en waarom je ze echt moet gebruiken? 

Kijk dan snel onderstaande video:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *