5 tips om SEO makkelijk te maken

SEO makkelijk? Jazeker! SEO is geen rocket science. Je moet alleen weten hoe je het toepast. Daarom vind je in deze blog 5 tips om SEO makkelijk te maken.

Lukt het jou maar niet om de bolletjes van Yoast groen te krijgen? Ben je uren aan het zweten op een tekst, maar lukt het maar niet om een Google-hit te pakken te krijgen? Dat is natuurlijk enorm balen! Maar gooi alsjeblieft de handdoek niet in de ring, want zoekmachineoptimalisatie is makkelijker dan je denkt.

SEO makkelijk? Jazeker!

Het imago van SEO is een tikkie ingewikkeld. Vaak wordt gedacht dat het enorm technisch is en dat je pas goed vindbaar kan zijn in Google als je heel veel geld tegen je website aangooit. Maar dat is niet waar. Ook met simpele stappen en makkelijke tips kan jij ervoor zorgen dat jouw website beter vindbaar wordt in Google.

De trainingen en trajecten van De SEO-School zijn gemaakt voor vrouwelijke ondernemers, vooral omdat daar de grootste twijfel over zoekmachineoptimalisatie zit. Kan ik het zelf? Heb ik daar geen verstand van techniek voor nodig? Na het volgen van de trainingen is het antwoord altijd hetzelfde: “SEO is helemaal niet zo moeilijk. Ik kan dit makkelijk zelf!”

SEO voor beginners – 5 tips

1. Deel waardevolle content

Het hele idee achter een zoekmachine als Google is dat het antwoord geeft op de vragen die hem gesteld worden. De website die het makkelijkst vindbaar is voor de Google-zoekrobotjes en de meest waardevolle informatie deelt, staat bovenaan. Is het echt zo makkelijk? Absoluut. Als jouw website op dit moment nog niet geoptimaliseerd is voor SEO, en die kans is groot als je deze blog leest, dan kan je wel alvast beginnen met kneiterwaardevolle teksten schrijven. De rest komt daarna dan wel.

2. Schrijf voor jouw ideale klant

Jouw website komt bovendrijven als er gezocht wordt op zoektermen die het beste aansluiten bij de tekst op jouw pagina. Maak jij gebruik van woorden waar jouw doelgroep helemaal niet op zoekt? Dan zal je ook nooit gevonden worden door de mensen die jouw (potentiële) klanten kunnen worden.

3. Hou je website zo snel mogelijk

Een pluginnetje hier, een extra pluginnetje daar. Hoe meer plugins jij op je website hebt staan, hoe langzamer hij wordt. Draaien er bij jou veel onnodige exemplaren? Haal ze eraf en je zal zien dat je website een stukje sneller wordt. Doe dit wel een voor een. Als een plugin toch een functie blijkt te hebben en je deactiveert in een keer 30 stuks, weet je niet meer waardoor de fout is ontstaan.

4. Geef je afbeelding de zoekterm mee

Wist je dat maar heel weinig mensen zoeken op IMG_0001? Gek genoeg kom ik toch veel afbeeldingen tegen die deze bestandsnaam nog hebben. Zonde, want jouw website kan ook gevonden worden via Google Afbeeldingen. Helemaal wanneer je een webshop hebt! Verander dus de bestandsnaam van de foto voordat je hem uploadt.

5. Wil je echt goed aan de slag? Verdiep je in SEO

Wellicht is dit een tikkie preken voor eigen parochie, maar ik doe het toch. Als je er echt voor wil zorgen dat jouw business goed vindbaar is in Google, dan werkt een SEO-training voor ondernemers toch het allerbeste. Zo leer je alle aspecten van zoekmachineoptimalisatie en dan vooral hoe je dat in de praktijk brengt.

Wedden dat jij daarna ook “SEO makkelijk? Jazeker!” roept?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *